Home Diensten
Koelen Airco's
Verwarmen Airco's
Ventileren
Warmtepomp / Aardverwarming
Klimatiseren computerruimten
Koel & vriestechnieken
Speciaal maatwerk
Onderhoud en Service Over Technicool Contact

Klimatisering

Computerruimtekoeling

Wat voor systemen zijn er Hoe werkt een computerruimte airco

Computerruimtes zijn doorgaans het hart van de organisatie en zeer gevoelig voor warmte. Naast het gegeven dat de ruimte op de juiste temperatuur moet zijn voor een optimale werking van de IT apparatuur, is het controleren van de vochtigheidsgraad (Relatieve Vochtigheid) in de ruimte even belangrijk.

Standaard comfort airconditioning apparatuur is afgestemd om te functioneren in kantooromgevingen, waar mens en apparatuur samen gaan in een behaaglijk klimaat.

In computerruimtes gelden andere eisen voor het interne klimaat, een regeling van de temperatuur op een graad nauwkeurig en een afwijking van de relatieve vochtigheid van maximaal +/- 5%. In onze 24/7 economie dient een computerruimte 24 uur operationeel te zijn gedurende 365 dagen per jaar. Natuurlijk storingsvrij en voorzien van de benodigde controle op werking middels IP benadering of via SMS.

Afhankelijk van het opgestelde IT apparatuur en de externe transmissie vanuit naast gelegen ruimtes of bijvoorbeeld zoninval via ramen zal een warmtelast berekening gemaakt moeten worden door een erkend installateur met kennis van computerruimtes. Want een standaard hoeveelheid Watt koelvermogen per vierkante meter of inhoud gaat in computerruimtes niet werken. Factoren zoals opgesteld vermogen UPS, nieuwe super bladeserver technieken of storage systemen etc. enkel of dubbel gevoed hebben allemaal invloed op het uiteindelijke opgestelde vermogen en type computerruimte airconditioner systeem.

Een zeer essentieel onderdeel van een computerruimte is de energiehuishouding. Met een goed geengineerde installatie voorzien van Vrije Koeling en afgestemd op de eisen van de gebruikte IT componenten, zijn zeer hoge energiekosten besparingen mogelijk.

Natuurlijk neemt dit een extra initiële investering met zich mee, maar het voordeel van de besparing is in veel (bijna alle) gevallen absoluut doorslaggevend om toch te investeren in vrije koeling. Laat U ook in deze voorlichten door een installateur met kennis van zaken, natuurlijk staan wij u graag te woord voor een passende en werkende oplossing.

Ook is er nog veel energiebesparing te behalen door een juiste inrichting van de ruimte.

Het toepassen van “Koude-” en/of “Warmegangen” in combinatie met een verhoogde vloer zorgen voor een gecontroleerde stroming van de geconditioneerde en retourlucht. Het elimineren van luchtzijdige kortsluiting rondom de patchkasten reduceert “Hotspots” en kan er gemakkelijk één (of meerdere) graden Celsius hoger gekoeld worden wat automatisch energiebesparing met zich meeneemt

Stel u zich de vraag of uw computerruimte wel voldoende energiezuinig is, wilt u een gedegen advies of overweegt u een aanpassing of nieuwbouw van uw computerruimte bel ons voor een afspraak en wij komen bij u langs voor een vrijblijvend advies.